Jämförelse Kidzofix, BeLogic & Multi-Tech

Har fått förtfrågan om jämförelsebilder på dessa 3 stolar. Så här nedan kommer det en hel del bilder. Både när de sitter monterade i bilen, när John sitter i dem och när de står på marken.

Vi börjar med en bild på marken. På den första har vi dem i ordningen Axkid Kidzofix, Akta Graco BeLogic och Britax Multi-Tech. Som ni ser så är de stolar av samma modell. Det vill säga alla tre har flyttbara nackstöd, höga ryggar och stora sido kollisionsskydd.

Jag väljer att lägga in en bild till fast i annan ordning. Då jag har fått flera förfrågor på Kidzofix och Multi-Tech jämte varandera. Så här kommer den bilden.

Nackstöden är högst upp på alla stolar. Men observera att de är olika höga i sitsen.
Axkids rygg är högst med sina 43 cm. Tätt efter kommer BeLogico på 41 cm och ynka 1 cm kortare är Multi-Tech. Måttet är från sits upp till nackstödets början.

Destu mer skiljer det på bredden. Här är Multi-Tech bredast med hela 50 cm. På andra plats hamnar Kidzofix med 45 cm och smalast är BeLogic med 44 cm. Måttet är på stolens bredaste punkt, det vill säga inte innemåttet utan yttermåttet.

Och till sist så mätte jag sittytan. Än en gång har Multi-Tech störst mått med 35 cm. Andra platsen tar Kidzofix med 31 cm och sist kommer BeLogico med 28 cm. Måttet är taget från stolens rygg och ut.

Jag monterade även de 3 stolarna jämte varandra i bilen. Här får Britax Multi-Tech ett stort minus. Ben platsen för barnet blir minimalt. Alla stolarna är monterade med ryggen i en jämn linje. Så ingen stol sitter längre fram eller bak jämfört med någon annan. Dock ser ni att Kidzofixen lutar något åt höger. Detta på grund av att Multi-Tech trycker på den.

Även en jämförelsebild på benplatsen får ni. Här syns tydligt hur mycket de olika stolarna skiljer. Alla stolarna är monterade med bälte, stödben och förankringband.

Jag lät min äldsta son provsitta alla stolarna när de har nackstödet högst upp. John är 3 år och 6 månader gammal. Han är 104 cm lång och väger 16 kg. Först är Akta Graco BeLogic sen Axkid Kidzofix och sist Britax Multi-Tech. Här ser man tydligt att han inte har många centimeter kvar i Multi-Tech.

Anledningen till att det blev jämförelse med just dessa stolar är på grund av att de är relativt lika varandra. Alla är upp till 25 kg och är de rymligaste stolarna på marknaden. Om Klippans stolar kan mäta sig med dessa återstår att se!

Det här inlägget postades i Akta Graco, Axkid, Britax, Inlagg, Jämförelser. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Jämförelse Kidzofix, BeLogic & Multi-Tech

 1. Roligt att ha hittat din fina sida 🙂 All lyckönskning med den!

  Apropå jämförelsen här: kom ihåg att nackstödet på Axkids stolar måste komma ner några cm (typ 3-4 cm) från högsta läget för att internselen ska låsas. Om nackstödet är över detta läge löper internselen fritt. Nackstödet är nog ändå högre än på Multi-tech i Axkids stolar – men skillnaden blir märkbart mindre.

  • maromer skriver:

   Hej

   Något jag märkt så är detta lite olika. Båda mina stolar låses direkt när jag drar i bältet. Därav har jag ej skrivit något om detta.

   Tack för lyckönskningarna:) Du har en jättebra sida själv!
   //Malin

 2. Madde skriver:

  Jeanette: Nej det är inte rätt, axkid har själva svarat på det ”3 cm-2.5 cm det är något som gäller för framåtvänd stol med det interna bältet. Om din pojke åker i stolen bakåtvänd och man hör att nackstödet klickar en gång då är det inget farligt. Så vid bakåtvänt åkande så räcker det med att det klickar för att det ska funka.”

  När jag testar med våran kidzofix så klickar nackstödet inom 1cm och låser. Så det borde inte vara så stor skillnad mellan stolarna.

  • Jeanette skriver:

   Aj läste det här senare svaret först nu. Jag borde få dom hit att leka med stolarna lite. Måste ringa dom igen om det här. (Jag måste förstås ha förstahandsinfo själv också trots att jag tror på vad du skriver.) Låter vettigt att ett klick räcker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *