Att montera Besafe X1, X2 och X3 i framsätet

Fick en fråga angående hurvida man ska montera Besafe bakåtvända stolar (steg 2) i framsätet. Frågan var om man skulle använda stödbenet eller ej och skickade frågan vidare till Magnus på BeSafe.

Frågan: ”Jag har fått en förfrågan ang montering fram för besafe bakåtvända stolar. Detta gäller x1, x2 och x3. Kan man vid montering fram fälla upp stödbenet och montera stolen direkt mot instrumentpanelen?
Eller ska stödbenet användas oavsettt om den går emot panelen eller ej?” 

Svar: Idag säger vi att vår iZi Kid (bältesmonterat) skall monteras emot instrumentpanel samt att stödben ska användas. Ifall man av någon anledning inte kan montera den mot instrumentpanelen ska den monteras med 20-25cm mellanrum mellan stol och instr.panel…

Det är det enkla svaret, trots detta blir det inte så enkelt då vår manual inte såg likadan ut när stolen såldes under namnet iZi Kid X1. På den tiden (2004-2006) hade vi inte särskilt stor kunskap kring människors användningsmönster. Det man lärde sig när man köpte stolen trodde vi lite naivt att kunden skulle komma ihåg. Så är inte fallet… Felet vi då gjorde var att skriva i manualen att så länge stolen är monterad mot instr.panelen behöver du inte använda stödbenet. Detta stämmer, stödbenets syfte är att ersätta instr.panelen. Men då lät många kunder bli att använda stödbenet (helt ok i framsätet) Sedan, två år senare satte man stolen i baksätet och glömde då att använda stödbenet där…

Därför, 2007 ändrade vi i manualen så det nu står att man alltid ska använda stödbenet oavsett hur eller var stolen är monterad. Så man aldrig kan missförstå eller glömma att använda det…”

 

Det här inlägget postades i BeSafe, Inlagg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *