Undvik tjocka kläder i bilen

Jag vill uppmana ALLA att undvika tjocka kläder i bilen nu på vintern. En tjockare tröja/tunnare jacka och en tjock filt är det bästa. Till de minsta finns det åkpåsar anpassade för babyskydden. Just nu cirkulerar det många bilder med tjocka kläder på barnen på Internet. Säkerheten försämras avsedvärt pga det blir mycket luft mellan barn och bälte. Dessutom blir det varmare i stolen än vad många tror. Vilket kan leda till obehag för barnen.

Att undvika tjocka kläder gäller även alla övriga passagerare i bilen. Starta bilen lite tidigare för att få upp värmen och använd gärna motorvärmare.

Jag vet själv hur lätt det är att ta på barnet overall när man ska till dagis och de ”ändå” ska vara ute när man kommer dit. Men åk 5 minuter tidigare och klä på barnet overallen när ni kommer fram. Det går undvika i de flesta fall men inte i alla.

vintrkläder

Det här inlägget postades i Akta Graco, Britax, Inlagg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *