Nackstödet på Axkid stolarna

Ett av Axkids signum är de ställbara nackstöden. Det vill säga att när du drar i bältet så åker nackstödet ner till exakt den höjd som behövs. Detta har ej fungerat så bra på de mindre barnen, nackstödet har åkt upp lite för långt eller varit svårt att få ner. Man har då fått använda sig av en ”kloss” som man sätter bak i stolen. Denna kloss bromsar upp nackstödet så det blir fast. Men tyvärr bara i nedersta läget.

I sammanband med lanseringen av Minikid, gjorde Axkid om nackstöden på alla bakåtvända stolar, steg 2. Nu kan man låsa nackstödet i valfri höjd på Kidzofix, Kidzone och Minikid. Helt klart en förbättring för de mindre barnen.

Denna förändring finns alltså på alla de stolar som tillverkas nu. Så köper du en Kidzone elle Kidzofix nu ska de ha denna funktion. Har de det ej så har ni fått tag på en något äldre stol. Minikid tillverkas endast med denna funktion och där behöver man således inte kontrollera detta.

När detta skifte skedde (exakt) kommer det mer info om i vecka 15.

Det här inlägget postades i Axkid, Inlagg. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nackstödet på Axkid stolarna

 1. Emelie skriver:

  Om man har den nya modellen med inbyggd spärr för nackstödet, var sitter då den och hur spärrar men nackstödet?
  Mvh Emelie

  • maromer skriver:

   Hej!

   Spärren sitter i form av en spak uppe och bakom nackstödet. Det stor release or stop. På själva klädseln där. Då det går inte missa:)

   Mvh Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *