Axkid Minikid VS Axkid Kidzofix

I måndags anlände Minikid till mig. Och givetvis ska det jämföras mellan storebror Kidzofix och lillebror Minikid. Lättast för alla är att kika på jämförelse bilder. Både när de sitter monterade och när de är omonterade. Skillnaden på stolarna storleksmässigt är inte så stor som jag trodde. Minikid är en lättviktare i jämförelse och det märks när man ska lyfta stolarna i och ur bilen.

Från marken ser stolarna ut så här i jämförelse.

CIMG0779

CIMG0794

CIMG0803

Inte så jättestor skillnad förutom några små detaljer och basen. Mätte även lite för skojs skull och det skiljer faktiskt lite även där.

I nackstödets lägsta läge får Kidzofix 30-31 cm som lägsta och Minikid 28-29 cm. På högsta får Kidzofix 38-39 cm och Minikid 39-40 cm. Vilket betyder att Minikid som ska vara likadan som Kidzofix i måtten är rymligare. Det skiljer bara någon cm, men dessa få cm kan göra skillnad på månader när det gäller bakåtvänt åkande.

minikidz nackst lågt minikidz högt bält sits

Hur är det då med de andra måtten. Det skiljer även lite här. Men som innan handlar det om några få centimeter. Mätt från framkanten av stolen till bakkanten av stolen, (Sätt stolen på plant underlag och låt stödbenet hänga löst, då får man ut bakersta måttet på den.) är Minikid ca 53 cm ”lång” och Kidzofix ca 55 cm. Detta mått tycker jag är det svåraste att mäta. Höjden på stolarna är på Kidzofix strax över 60 cm och på Minikid strax under 60 cm. Tänk dock att detta mått är taget när de står på plant underlag, inklusive bas och bygel.

basmått höjden

Nu blir det lite mer spännade när stolarna monteras i bilen. Jag valde att montera båda stolarna längst in mot sätet. För att se vilken stol som tar minst plats. Det är jättesvårt att få dem monterade exakt likadant. Och även svårt att ta fotot i samma läge. Kidzofixen ser ni som innan till vänster och Minikid till höger.

monterad

Bilden på Minikid är tagen lite mer ovanifrån och från höger sett. Därför får ni tänka bort 2-3 cm i bilderna. (Bättre bilder uppdateras med i morgon då det är mörkt nu). Men man ser ändå att Minikid tar lite mindre plats än Kidzofixen. Titta på bilens passagerarsäte så ser man bäst skillnaden. Och ännu en gång är det cm vi pratar om. Men dessa kan vara viktiga när det gäller val av stol!

Hoppas ni fann läsningen intressant och i morgon kommer inlägget uppdateras med fler bilder.

 

Det här inlägget postades i Axkid, Bältesmonterad, Inlagg, Isofix monterad. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *