Bigger, Better, Stronger

Idag lanceras Besafes stora nyhet! En efterlängtad bakåtvänd stol upp till 25 kg som DSC_0142dessutom är plusgodkänd. Den heter Besafe iZi Plus och Bilbarnztolar känner sig hedrade att ha fått vara en av de första att se denna stol live.

 • Stolen fästes med bilens trepunktsbälte bälte, stödben och förankringsband
 • Stödbenet är intergrerat och längre än på tidigare modeller. Lyser grönt vid rätt montering
 • Stolen är är lättare att montera och lutningen går justeras under färd
 • Lutningen är större än på övriga modeller från Besafe
 • Frontbygeln är förbättrad och smalare. Vilket medför att barnen får mer benplats
 • Stolen är rymligare i innermått. Men tack vare förbättrad stol, tar den trots sin större storlek mindre plats i bilen jämfört med deras andra bakåtvända stolar
 • Sidokollisionsskyddet är förbättrat
 • Samma bälteslängd som på iZi Kid X3 isofix
 • Magneter som håller bältet på plats när barnet ska i stolen
 • Internbältet följer med nackstödet
 • Finns i 6 färger
 • Pris från 3 999:- till 4 299:-

Nedan ser ni några bilder på iZi Plus under VIP visningen. Titta och njut! Stolen är mycket mjuk och ombonad. Tack vare lutningsläget och en högre rygg passar den små som stora barn.

DSC_0136 DSC_0139

DSC_0134 DSC_0132

 

Det här inlägget postades i BeSafe, Inlagg. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Bigger, Better, Stronger

 1. Juune skriver:

  Hi! Is the shell of the iziPlus actually bigger than that of iziKid/iziCombi, or is just that he headrest goes higher? If a child has nearly outgrown an iziKid/iziCombi, would she still fit in the iziPlus?

  • maromer skriver:

   Hi!

   The chair is bigger, but it takes less space in the car. Its about 5 cm higher than besafe izi kid x3.

   • Juune skriver:

    Thanks! I have a 3.5 year old who is now in a MaxWay, but we had an iziCombi till about two months ago — while I think she could have used the iziCombi for a little while still, she was becoming somewhat squished in it, both height and width -wise. MaxWay sure is a nice seat, but then again I think I liked the BeSafe better after all; that’s why I’m wondering if the new seat could still work for her. Oh well, probably isn’t really worth it 🙂 Seems like it’s going to be quite expensive, too 🙁

 2. mAlin skriver:

  Hej! Vi har en opel corsa 2013 modell. Vi vill ha en bakåtvänd stol till vår son som nu är 8 mnd. Problemet är att vi bor i Danmark, så kan inte pröva dem. Men vi har sett på en besafe izi combi x3 och cybex sirona. Vet också att många rekommenderar britax hiway 2 till sm bilar. Men tycker den saknar lite finesser, som tex fälla stolen i sovläge osv. Vad rekommenderar du?

  • maromer skriver:

   Hej Malin!

   Jag skulle rekommendera dig att titta på den nya Besafe iZi Plus. Den är deras nya stjärnskott och lanseras i Juni. Den ska ta mindre plats är föregångare, men den är ända upp till 25 kg! Vilket gör att du kan använda den betydligt längre. http://bilbarnztolar.se/2013/04/24/bigger-better-stronger/

   Cybex Sirona är en jättebra stol, men den är väldigt kort i ryggen och ofta växer de ur stolen innan de fyllt 3 år. Kika på Axkid minikid. Den är otroligt lättmonterad och tar lite plats i bilen. Har man en liten bil får man stå ut med att det kanske blir lite trångt. Det är så kort tid våra barn sitter bakåtvända (4-6 år). Och det är stor skillnad i säkerheten gällande framåtvänd. Frontalkrockar du i 50 km/h och barnet sitter i en bakåtvänd stol. Blir påverkan på nacken minimal. Har du däremot barnet placerat i en framåtvänd stol går det mindre bra. Som bäst går barnet därifrån med skador för livet. Och i värsta fall får man plocka upp huvudet i diket. Sorgligt men sant!

   Jag vet inte vart i Danmark ni bor, men många företag skickar stolar till er. Och finns möjlighet så åk över till Sverige. Minikid passar även i de minsta bilar. Du kan inte luta den under färd, en du kan montera den med bra lutning.

   Mvh Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *