Svårt att montera basen med bälte

I vissa bilar kan det vara svårt att montera Klippan basen med bälte. Detta speciellt om sätet är mjukt. Då trycks basen ner och bältesspännet hamnar tyvärr ofta på basen. Vilket resulterar i att man inte kan klicka fast stolarna. I detta läget har jag lärt mig att vinkla in spännet under isofix medarna. Eller vinkla ner spännet medens man sätter dit stolen. Dock krävs det att man är två personer om man ska göra så. De bilar jag har haft detta problemet med har varit i Citroen XM och Citroen C5 kombi. I båda bilarna finns problemet i baksätet men inte i framsätet.

På bilderna nedan ser ni hur problemet ser ut i verkligheten. Jag stod länge och försökte få dit Triofixen innan jag förstod vad det var som felade. Som ni ser hamnar spännet precis där stolen ska klickas ner i framkant.

CIMG0725 CIMG0727 CIMG0728 CIMG0729 CIMG0724

Men när stolen väl är på plats så sitter den stadigt. På bilden ser ni att stolen bytt färg från Sunset till Neptunus. En färgklick nu när sommaren närmar sig.

CIMG0731 CIMG0732 CIMG0733

Det här inlägget postades i Inlagg, Klippan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *