118 cm lång provsitter

Lånade min brors dotter. Ella är 118 cm lång och är 5½ år gammal. Hon har precis som min äldsta son lång överkropp. Vilket gör att hon vuxit ur alla bakåtvända stolar utom 3 stycken. De hon ännu kan sitta i är Akta Graco Belogic, Axkid och Britax Twoway. Ni kommer få se fler bilder på denna tjej i olika stolar framöver.

Här ser ni henne provsitta Besafe Izi Plus. Men tyvärr är den urvuxen sedan länge och man får trycka in axlarna under nackstödet. Här är stolen monterad tajt mot ryggen och hon har inga problem med benen!

Ella 5½ år, 118 cm lång.

IMAG3503 IMAG3504 IMAG3505 IMAG3506 IMAG3507 IMAG3509

 

Här ser ni även min äldsta son John, 107 cm lång som sitter i Besafe Izi Plus. Han sitter bättre men denna stol räknas som urvuxen om bara någon månad.

CIMG4352 IMAG3481

 

Lillebror Philip 2 år och 2 månader åker däremot som en kung i Izi Plus. Här ser ni även bältessamlaren från Besafe. Mycket bra att ha om barnen kränger sig ur selen! Något som är livsfarligt vid en krock.

IMAG3485 IMAG3486

 

Däremot har hon några cm kvar i Akta Graco Belogic. Även här ser ni att hon inte sitter med benen under hakan, utan har plats kvar. Hon har inga problem att sträcka upp benen på sätet eller att sitta skräddare.

IMAG3500 IMAG3501 IMAG3502

 

Avslutar detta inlägg med en bild på båda stolarna med mina barn i.

IMAG3488

 

Bilder när Ella sitter i Axkid Minikid och Axkid Kidzofix kommer senare.

Det här inlägget postades i Akta Graco, BeSafe, Inlagg. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 118 cm lång provsitter

 1. Karin skriver:

  Vilken bra sida! Min fråga till dig; hur har ni löst det med izi plus och förarsätet? Eftersom stolen (om jag förstått det hela rätt) antingen ska vara precis intill stolen, eller 20cm (?) ifrån stolen? vi är på väg att köpa en izi plus, men kan inte se hur vi ska kunna få in den bakom föraren och samtidigt kunna ställa stolen för olika förare…plus att stolen är lutbar på ett par cm i sig. Hur har ni valt att sätta er stol och hur tänkte ni?? Tack!

  • maromer skriver:

   Hej!

   Som jag fått svar behöver det inte vara 20 cm ifrån ett säte eller emot det. Utan detta gäller enbart vid montering i framsätet.
   Vi har stolen onterad bakom föraren och när min sambo kör är den emot sätet och när jag kör ca 15 cm ifrån sätet.

   //Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *