Nya stolar från Britax

Britax slår på stort och om jag inte räknat fel så har de lanserat inte mindre än 3 nya bakåtvända stolar på mindre än ett år! De nya modellerna heter Max-Way, Max-Fix och Dualfix.

Först ut kom Britax Max-Way. Enligt mig en förbättrad och rymligare version än Hi-Way. Max-Way har inbyggt huvudstöd där även bältet leds igenom. Vilket gör att det är nästan steglös höjning och sänkning på bältet. Detta ändrar du enkelt med en hand. Monteringen är enligt mina läsare enkel och den tar liten plats i bilen. Max-Way verkar passa både mindre och större barn. Stolen väger bara 7 kg och har flera lutningslägen. Den är från 9-25 kg.

Rekommenderat pris är 2995:-

136487_1 MAX-WAY_Nick_03_harnessretainer_BR_2012_72dpi

Som nummer två kom Britax Max-Fix. Max-Fix är ganska lik Max-Way. Men denna stol är en isofix stol och har ett babyinlägg. Vilket gör att den är lämpad även för bebisar. Stolen monteras med stödben och isofix armar. Underförankringsband behövs ej på denna stol. Bältet justeras enkelt med en hand. Max-Fix är godkänd från 0-18 kg och går luta under färd.

Rekommenderat pris är 4295:- Men det går att hitta den billigare online.

footprop_br maxfix_stonegrey_02_infantcarrier_400

Nyast på marknaden är Britax Dualfix. Dualfix är en isofix och kombistol. Detta innebär att den även är godkänd att använda framåt. Dock är detta inget jag rekommenderar. Dualfix är en av många nya stolar som är snurrbara. Man kan vrida på själva stolen när man ska placera barnet i den. Jag tror inte att den kommer bli någon storsäljare på grund av priset. Tyvärr är den bara godkänd till 18 kg både bakåt och framåt. Jag hoppas att den endast kommer användas som bakåtvänd stol. Även i Dualfix ingår det en dyna.

Rekommenderat pris är 4995:-
Dualfix_CrownBlue_03_FWF_G1_90degree_BR Dualfix_CrownBlue_03_FWF_G1_BR Dualfix_CrownBlue_03_RWF_G1_BR Dualfix_CrownBlue_05_FWF_G1_BR

Det här inlägget postades i Britax, Inlagg. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Nya stolar från Britax

 1. Benjamin skriver:

  Hej,
  Funderar på att köpa en Max Fix men är lite fundersam. Det finns två varianter som båda kallas Max Fix och som säljs av svenska leverantörer. En variant har vippskydd i form av en båge (som den som visas i bloggen). Den andra varianten ser likadan ut utom att vippskyddet siter som ett stag med en stor ögla i toppen (säljs t.ex. av jollyroom). Har försökt fråga britax om skillnaden och om någon variant tar mer plats monterad, men får bara hänvisningar till återförsäljare (som inte vet att det finns två varianter). Till på köpet har Britax idag uppdaterat sin svenska sida och stolen kallas nu Max Fix II.
  Någon som har koll och kan reda ut?

  • maromer skriver:

   Hej!

   Jag hade inte köpt maxfix om ni inte har ett litet och lätt barn. Stolen är bara upp till 18 kg och har ganska kort rygg. Benplatsen sägs inte heller vara den bästa. Jag hade kikat på Maxway. De är i princip likadana en den sistnämnda är rymligare, upp till 25 kg och monteras med bälte. Jag kan tyvärr ej svara på varför det säljs olika Maxfix.

   //Malin

   • Benjamin skriver:

    Ok,
    Men vill helst ha en Isofix stol. Vet du någon annan Isofix stol som inte tar för mycket plats?

    • maromer skriver:

     Alla isofix stolar tar en del plats. Axkid kidzofix är den stol jag rekommenderar då det även finns möjlighet att fästa denna med bälte. Om ni i framtiden kommer behöva detta.

     //Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *