Britax Maxfix innehåller kemikalier – Åtgärdat!

Britax Maxfix var en av de stolar som föll i skymundan efter Kidzofixs flopp. Jag skulle vara mer osäker på att använda den stolen är en tidigare version av Axkids. Maxfix har mycket höga värden av ftalater och jag rekommenderar ingen att köpa stolen! Tyvärr kommer jag ej åt testresultaten. Men jag återkommer med mer info snarast!

footprop_br maxfix_stonegrey_02_infantcarrier_400

 

Uppdaterad 22-01-2014

Efter kontakt ed Britax har jag fått reda på att bälteskuddarna är utbytta! Detta kan ni läsa mer om på Britax hemsida.

Det här inlägget postades i Britax, Inlagg. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Britax Maxfix innehåller kemikalier – Åtgärdat!

 1. Lina skriver:

  Hej, gäller de höga ftalatvärdena endast Britax Maxfix, och är det 2012 eller 2013 års modell som värdena gäller? Vilken del är det som innehåller ftalater? Vet du om liknande stolar som Britax Maxway från 2013 och 2014 också har fått höga kemikalievärden?

 2. Lina skriver:

  Jag menade 2012 och 2013 i sista meningen!

 3. Lina skriver:

  Hej, det blev så tokigt så jag skriver om hela inlägget:

  Angående Britax Maxfix vilka delar är det som innehåller höga halter av ftalater? Stolen är ju i princip som en Britax Max-way utan bas så vet du om Maxway från 2012 och 2013 också har fått höga kemikalievärden i test? Jag fick höra från Britax att 2013 års modeller skulle innehålla färre kemikalier men de kunde inte specificera vilka de innehöll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *