Att spänna en internsele

Jag har fått in en hel del frågor gällande varför internselen ser ut att vara så löst spänd på krockvideon gällande Axkid Kidzofix. Tidigare i vår skrev jag om hur ett krocktest går till men glömde nämna en mycket viktig detalj! Denna detalj är att när man utför testen så gör man på exakt samma sett med alla stolar. Stolen sätts fast, dockan sätts i stolen och bältet dras åt. Men här kommer det luriga. Föräldrar idag är ofta väldigt slarviga när de drar åt bältet. Därför väljer man att sätta en distanskloss bakom dockan när man drar åt. Denna kloss är 5 cm tjock och ska motsvara diverse kläder. För att göra det ännu mer likt så väljer man att bara spänna selen med 5 kgs tryck. Detta mäts upp med ett instrument som man drar åt selen med. När selen är spänd tar man bort klossen.

Detta medför att på stolar som Axkid, ser nackstödet ut att vara väldigt högt upp och att selen ser lös ut. Faktum är att nackstödet faktiskt klickar ner några steg när selen spänns, men att det automatiskt åker upp när klossen bakom dockan tas bort. Därför ser vi ej något annat än att nackstödet är ”högst upp” och att selen ”är dåligt åtdragen”. Jag lägger nedanför in en bild på krocktestet med Axkid Kidzofix och en med Besafe iZi Kid x3 ISOfix. Det är otroligt svårt att få bilder då stolarna är i exakt samma rörelse. Och tilläggas bör att dessa stolar är mycket olika. Båda är monterade med Isofix

krock

sele

 

Det här inlägget postades i Axkid, BeSafe, Inlagg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *