Axkid lanserar ny stol!

Än en gång får vi se en ny stol från Axkid. Denna gången är det en förbättrad variant av Kidzofix. Som kommer att försvinna ur sortimentet.

Axkids nya stol kommer heta Duofix och är alltså en förbättrad version av Kidzofix. Den är överkrocktestad i 64 km/h. Det är ny sele, mjukare muddar och nytt bälteslås. Allt inköpt från svensk tillverkare! Duofix uppfyller ADAC kraven på krocktest och sidokrocktest. Jag har själv ej sett denna stol i verkligheten och ser med spänning fram emot att ta en kik! Duofix är likt Kidzofix utrustad med Isofix. Kort sammanfattat är stolen nästan likadan som Kidzofix, men den byter namn.

Stolen kommer lanseras i Sverige under slutet av Mars – början av April.

Stort tack till en av medlemmarna på FaceBook sidan som låter mig låna en bild på Duofix.

1528739_1414693995439527_1081678655_n
Foto: Daniel Jönsson

Det här inlägget postades i Axkid, Inlagg. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Axkid lanserar ny stol!

 1. Pingback: Kundvänliga Axkid ger ut ny version av Kidzofix: Axkid Duofix | Bilstolslotsen

 2. Sara L skriver:

  Hej! Min kille 3.5 år, 105 cm med lång rygg (39 cm) har nästan vuxit ur sin Besafe izikid X2. Jag vill ha honom bakåtvänd så länge som möjligt. Idag testade jag lite olika stolar och blev lite förbryllad eftersom de kom i den här ordningen (den han har mest plats att växa i först, den han har näst mest plats i osv):
  Two-way, multi-tech, brio Zento, axkid minikid, belogic, max-way.
  Jag trodde belogic och minikid skulle vara längre än multi-tech. Vad tror du om detta. Mätte jag fel på något sätt. Försäljaren sa dessutom till mig att belogic var testad med huvuddyna och att han därför inte rekommenderar att den tas bort. Detta begränsar ju längden i belogic en hel del.
  Helst vill jag ha en plustestad stol. Vad innebär det att duofixen klarar överkrocktestet och ADACs krocktest och sidokrockstest? Är det samma test som krävs för att få plusmärkning, dvs har duologic samma säkerhet som en plustestad stol?
  Jag tvekar om jag borde köpa en plustestad stol först och sedan Two-way när den är urväxt. Men jag är inte säker på att jag vill lägga ut de pengarna för en kort period. Vågar jag gå direkt på Two-way? Den har ju några år på nacken. Är inte plustesterna idag mycket bättre än t-märkningen på t-w? Kanske borde jag pröva duologic…
  Hälsningar
  Sara

  • maromer skriver:

   Hej Sara:)

   Jag vill börja med att säga att du bör testa axkid igen då den är rymligare än både Zento och Multitech. Något måste ha varit fe nr du testade denna. Läs gärna detta inlägg: http://bilbarnztolar.se/2012/11/10/britax-multi-tech/ Där ser du bla Axkid, Multitech och Belogic på samma bild.

   Belogic har även den längre rygg än alla utom Twoway. Så det måste ha blivit något fel även där. Stolen är krocktestad med nackstödet, men jag har fått sagt till mig att detta kan tas bort. Detta från flera olika bilstolstillerkare, varav en av dem var med och tog fram denna stol. Så du kan med gott samvete ta bort detta när barnet är äldre. Eller byta ut det mot tex britax huvudstöd.

   Överkrockstestet är som Plus testet. Men då Duofix är en sk kombistol och får användas framåt. Så kan den aldrig blir plusgodkänd. Sitsen är exakt likadan som Minikid och om de hade tagit bort att den får användas framåt så är jag 100% säker på att den skulle haft en Plus stämpel!

   Duologic säljs ej längre, men gissar att du skrev fel och menar Duofix? Jag tycker absolut att du ska satsa på en annan stol är two way. Den är en ok stol. Men kan vara svår att montera, saknar sidostöd och är väldigt öppen. Mina barn har inte suttit bra i denna jämfört med andra. Se mina tankar om two way här: http://bilbarnztolar.se/2013/02/06/britax-two-way/ Gällande T-märkniingen så motsvarade den Nuvarande godkännande och ej Plus testet. Twoway skulle aldrig kunna bli godkänd där då den är en kombistol.

   Hoppas du fått svar på några av dina frågor:) Använd sökfunktionen på sidan så kommer du finna mängder av bilder och en del inlägg:)

   Gott Nytt år!

   Mvh Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *