Britax Maxfix ersätter Klippan Triofix

Ett av de sätt jag jobbar på är att låna ut stolar. Min favorit stol att låna ut har varit IMAG2043Klippan Triofix. Detta då den passar i alla de bilar jag testat, lätt att montera och tar liten plats. Den påassar små som stora barn. Men ibland händer det saker som man inte kan styra över. Den familj som jag hade lånat ut stolen till var med i en krock. Och vi vet alla vad detta innebär. Förutom det känslomässiga kaos som råder så ska även bilstolarna bytas ut. Då jag i samma veva fick hem en Klippan Triofix Recline. Så bestämde jag mig för att byta ut Triofix mot en Britax stol. Valet föll på Maxfix, en stol som sägs vara likvärdig med Britax Maxway.

Britax Maxfix är en Isofix stol, 0-18 kg. Stolen är vad jag upplever, rymligare än Maxway. Däremot så är benplatsen mindre. Stolen tar liten plats och går luta under färd. Jag är inte så förtjust i de stora bältesskydden på axlarna. De är liknande de på MultiTech och gör det svårt att få bältet riktigt tajt om barnet.  Än så länge har bara min 3-ring provåkt stolen. För honom är det gott om plats. Min 5-åring är för tung för att använda denna stol. Men trots hans längd och storlek så ryms han bra! Han är idag ca 115 cm lång och väger ca 20 kg.

IMAG2408 IMAG2423

Fler bilder och mer test kommer senare:)

Det här inlägget postades i Britax, Inlagg, Isofix monterad, Klippan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *