Joie i-Anchor

Många resor hit och dit men nu har jag rett ut de frågetecken som snurrat i mitt huvud. 76-203-01_1Skrev tidigare ett inlägg kring Joie i-Anchor. Där jag ifrågasatte dess godkännande pga den kan monteras med bälte. Men även är en godkänd I-Size stol. Nu har jag pratat direkt med Joie och har svart på vitt att denna stol är 100% godkänd enligt alla regler! Med bältesmontering är den godkänd enligt R44 och med isofix monteringen så är den godkänd enligt I-Size reglementet. Jag har ej sett denna stol i verkligheten, men väntar med spännning!

Joie i-Anchor bilbarnstol säljes med deras I-AnchorFIX-bas  och är som jag skrev ovan godkänd enligt de nya i-Size-reglerna. Stolen kan användas både framåt- och bakåtvänd, från 0- 18 kg (ca 4 års ålder). Jag rekomenderar endast denna stol bakåtvänd!

Stolen går använda direkt som babyskydd med det avtagbara spädbarnsinlägget. Huvudstödet är höjbart. Stolen har bra sidoskydd och huvudskydd.

– Justerbart och vadderat 5-punktsbälte
– Avtagbar och tvättbar sittdyna
– Ventilation på baksidan av sätet för bra luftflöde och komfort
– Godkänd enligt i-Size

Godkänd för bakåtvänd åkande: 0-18 kg
Godkänd för framåtvänd åkande: 9-18 kg

I-AnchorFIX-basen har 7 olika lutningslägen och monteras med stödben och bälte eller Isofix.  En färgindikatorer signalerar att basen, stödbenet och stolen är rätt installerat.

I-AnchorFIX är kompatibel med Joie Gemm, Juva och grupp 0+ babyskydd samt Joie i-Anchor Group 0+/1-bilbarnstolar.

Joie i-Anchor vann pris för bästa produktdesign i Red Dot Award 2014.

Just nu har jag problem med direkt inläggning av videor så klicka HÄR för att se Joie i-Anchor. Filmen öppnas i ett nytt fönster.

ji031101234_1 76-203-01_2

Det här inlägget postades i Bältesmonterad, I-Size, Inlagg, Isofix monterad, Joie. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Joie i-Anchor

  1. Juune skriver:

    The only problem is that the R129 states that a seat certified by it shall not bear any other labels of approval i.e. R44/04 :/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *