Årskrönika 2014

Sista dagen på året och självklart ska det skrivas några rader. BilbarnZtolar blomstrar och jag har under året som gått jobbat mest med att låna ut stolar och genom forums gruppen på Facebook.

Flera stolar från Maxi Cosi har blivit medlemmar i familjen, Mobi, Mobi XP,
Rodifix och Pearl XP. Detta tack vare ett nytt samarbete med Dorel Juvenile.

Klippans stolar har blivit utbytta mot nyare modeller och Triofix fick lämna plats för Triofix Recline. Dinofix ersattes med ett nyare babyskydd av samma modell. Och bältesstolen ES06 blev smålänning.

Besafe har valt att bidra med ett av deras babyskydd Izi Go.

Även hos Britax har det skett lite byten och jag bytte ut Maxway mot Maxfix. Båda stolarna är mina privata.

Från Axkid så sitter Minikid stadigt i en av våra bilar.

Men framförallt så har jag haft möjlighet att hjälpa olika familjer med bilstolar. Detta tack vare mina sponsorer! På årets sista dag har jag sju stolar utlånade till familjer som behöver det. Två babyskydd och fem bakåtvända åker runt i olika bilar med små juveler i. Det värmer i mig att jag vet att mitt jobb med denna sida möjliggör att jag kan hjälpa dessa familjer. Vissa av familjerna lånar stolarna en kort period och andra en lite längre tid. Jag har även varit ute och monterat in flertalet olika stolar i olika bilar.

Även hemsidan har fått sig ett lyft och den är nu mer lättnavigerad och ”renare”. Stort tack till min bror, Daniel, som hjälper mig med att hålla hemsidan rullande.

Även ett stort tack till Madde Ericsson och Heidi Römer som hjälper till som administratörer i Facebook gruppen. Gruppen växer varje dag och i skrivande stund är det 3949 medlemmar. En siffra som ökar varje dag! Givetvis vill jag tacka alla medlemmar.

Nytt för i år är även att hemsidan även är kopplad till en sida på Facebook. Sakta men säkert ökar följarna även där. Med 228 gilla markeringar så är det en bra början. Tanken är att alla inlägg från hemsidan automatiskt ska läggas upp på denna sida.

Nya inlägg på hemsidan har fått ge vika för jobb och prioritering av gruppen och sidan på Facebook. Men under 2015 lovar jag att det kommer skrivas betydligt mer!

Största tacket vill jag ge till min sponsorer, Besafe, Klippan, Axkid och Dorel Juvenile (Maxi Cosi). Det är tack vare er som jag kan driva denna hemsida. Tack!

Jag kan även stolt meddela att hemsidan numera är en av Sveriges största bilstols bloggar. Något jag är otroligt stolt över. I helgen letade jag efter bilder att kunna använd till den nya layouten. Och inser att det gång på gång kommer upp mina bilder på sökmotorn, inte på andra sidan utan på första sidan! Så visst syns hemsidan. En av mina bilder har till och med letat sig utanför Sveriges gränser och bort till Frankrike! Och själv hoppas jag kunna få besöka bilstols mässan i Köln nästa år!

BilbarnZtolar önskar alla läsare ett riktigt Gott Nytt År!!!

Det här inlägget postades i Akta Graco, Axkid, Beemoo, BeSafe, Brio, Britax, Chicco, Inlagg, Jämförelser, Klippan, Maxi Cosi, Okategoriserade, Recaro. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Årskrönika 2014

 1. Hannah skriver:

  Hej tack för en bra sida 🙂 Har en nio månaders dotter på nu 10 kgochär ute efter en bra stol men inte för dyr har tittat och axkid duo, axkid mini, maxi cosi mobi och akta graco belogic och min undran är nu vilken du tror/vet har bäst längd (som
  Barnet. Kan ha längst är inte sugen att köpa ny innan bältes stol) då vi båda föräldrar är långa antar vi att hon blir rätt lång och vilken stol du skulle föredra bi har en Citroën C5 hdi och hon sitter i baksätet.

  • maromer skriver:

   Hej!

   Tack så mycket 🙂 De stolar du nämner är helt olika. Axkid Duofix och Minikid är mycklet lika, Det enda som skiljer är hur de sätts fast i bilen. Duofix går fästa med både bälte och Isofix. Minikid fästs med bältet. Vi har haft Kidzofix (föregångaren till Duofix) i C5 och den sitter riktigt bra! Minikid har jag ej testat men den bör sitta lika bra. Ingen av dessa går luta under färd.

   Maxi Cosi Mobi bör du inte kika på. Den har väldigt kort tid. Däremot uppgraderingen av denna stol, Mobi XP är en mycket trevlig stol. Jag har dem båda hemma. Och både min 3½ och 5½ åring sitter mycker bra. HAr just nu Mobi utlånad till en familj och deras 7 månades son. Han sitter riktigt bra i denna stol! Den går luta under färd och ger mycket stort benutrymme. Däremot så tar den ganska mycket plats i bilen. Belogic har slutat tillverkas och går ej köpa ny längre. Men om du kan tänka dig begagnat så är detta den rymligaste av dem du nämnt. Men ger lite sämre benplats än Mobi XP. Även belogic går luta under färd och tar stor plats. Kika gärna på Besafe izi Plus, även denna går luta under färd och är mycket ombonad.

   Ett extra tips då ni är långa, och det kan bli trångt för er i bilen är Britax Maxway, Den är enklare än de ovannämnda men barnen sitter riktigt bra i denna stol. Maxway tar mindre plats än all jag nämnt ovan.

   åk och testa de stolar ni tycker är lämpliga. Jag föredrar Maxi Cosi Mobi XP, Besafe izi Plus och Britax Maxway till mindre barn. Axkid är mer öppna och mina barn har suttit lite sämre i deras stolar när de var små.

   Hoppas jag har gett dig lite svar. Använd gärna sökfunktionen på hemsidan så hittar du en del bilder!

   Mvh Malin Römer

   • Hannah skriver:

    Tusen tack för alla svar 🙂 men läste någonstans att britax va rätt låga eller jag lägre än axkid? Ska kolla på mobi XP det va ett bra tips:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *