Kort test av Brio Boso

I helgen fick jag möjlighet att känna och klämma på Brio Boso. En stol som jag tycker har fått för
lite uppmärksamhet. Stolen är mycket ombonad och har bra sidoskydd. Den är rymlig och barnen sitter bra i den! Däremot så finns det två minus med den. Dels  är det ganska krångligt att få bältet i bältesledaren. Här borde Brio ha använt sig av samma lösning som på Carofix. Sen är stolen i tyngsta laget för att vara en stol utan isofix. Men detta kan man hjälpa genom att spänna fast stolen med ett band i bilens nackstöd. Då sitter den dessutom stilla när barnet hoppar i och ur den.

Testet gick fort och jag har säkert missat en del detaljer. Stolen lutar sig efter bilens ryggstöd och har bälteshorn. Den breddar sig även när man höjer nackstödet. Vilket gör att den inte blir för smal när barnet blir äldre.

John 117 cm lång har nackstödet längst ner på bilderna. Men det bör höjas om han ska ha en tjockare tröja på sig. Även kusin Ella fick testa och har gott om plats kvar. Ella är 127 cm lång och 7 år gammal.

  

  

 

Det här inlägget postades i Bältesmonterad, Bältesstol, Brio, Inlagg. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kort test av Brio Boso

  1. Pingback: Montering i Saab 9-3 Sedan | Bilbarnztolar.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *