Axkid lanserar ny bilstol

Äntligen är nyheten ute att Axkid lanserar en ny ej vändbar bilstol, Axkid Rekid. Med sitt godkännande i ECE R44 rev 04 är den godkänd för 18 kg med isofix montering. Men upp till 25 kg med bältesmontering. Jag har längtat efter att de ska slopa dessa kombistolar. Men än finns Duofix kvar på marknaden.

Tack Axkid för att ni valt att ta fram en ren bakåtvänd stol till.

grrekid-petrol-tetris_gr

 

Rekid finns att köpa från 3995:-

Det här inlägget postades i Axkid, Bakåtvänd 0-18 kg, Bakåtvänd 0-25 kg, Bältesmonterad, Inlagg, Isofix monterad. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Axkid lanserar ny bilstol

 1. Eva skriver:

  Du har skrivit en ny framåtvänd stol men jag räknar med att du menar en ren bakåtvänd stol 🙂

 2. Mika skriver:

  Hej.
  Finns det inga tester gjorda på denna stol? Tidigare stolar från Axkid har ju visats vara direkt livsfarliga vid krock, mycket pga dåliga isofixfästen om jag fattat rätt. Jag hittar inga testrecensioner och skulle bli jätte glad om någon kunde svara.

  //Mika

  • maromer skriver:

   Hej Mika!

   Jag skulle inte vilja hålla med gällande att deras tidigare stolar varit livsfarliga. Axkid Minikid är tex plustestad och klarar alltså det hårdaste testet som finns. Även Kidzone har full pott gällande säkerheten, men kan inte bli godkänd i plus testet då den är en sk kombistol. Gällande Isofix fästena som släppte så är alla stolar åtgärdade. Axkid skött detta mycket snyggt och är man fortfarande osäker kan man fästa stolen med bilens bälte. Anledning till att de släppte var att de bytt leverantör, som tyvärr inte höll måttet. Det handlade om ett fåtal stolar som kommit ut i butik, och alla dessa är som sagt åtgärdade. Detta gällde Kidzofix. Efter Kidzofix valde de att lansera Duofix, en stol som är i princip likadan som Kidzofix (Kidzofix har utgått ur sortimentet). Även denna har klarat alla tester, men fick nedslag då bältesledningen ej höll bältet på plats när de testade stolen i framåtvänt läge. Dock tar jag ingen som helst notis på detta då inte kombistol bör användas framåt. De är på tok för tunga för detta. Bakåtvända är de dock mycket säkra.

   Gällande Rekid så har jag ej fått något krocktest visat för mig. Men stolen är uppbyggd på exakt samma sätt som Duofix, men den är ej vändbar! Vilket betyder att denna stol kan plus testas. Och om ryktet stämmer så ska denna stol ha genomgått eller ska genomgå detta test. Stolen är så ny att den inte ens har kommit ut på deras egna sida.a
   å
   Jag har fullt förtroende för Axkid och deras stolar. Annars hade jag aldrig satt mina bar i stolarna.

   Mvh Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *