Mobi SPS VS Mobi XP

Vad skiljer egentligen mellan Mobi SPS och Mobi XP? Har Maxi Cosi tjänat något på att ta fram en nästan identisk stol till SPS? Mitt svar är ja!

När man ställer stolarna jämte varandra ser man inga större skillnader. Utan det är först när man tar en närmre titt som man inser att de har tagit fram en mycket bättre Mobi. En XP helt enkelt. (Ber om ursäkt för den suddiga bilden)

Rent tekniskt är båda stolarna 9-25 kg. Men se upp lite. Den första leveransen av Mobi XP som kom ut på marknaden är nämligen bara godkända till 18 kg. Stolarna monteras likadant, men Mobi XP tar lite mindre plats i bilen.

DSC_0213 (2)

 

Den största skillnaden mellan SPS och XP är helt klart rymligheten. XP ser inte ut att vara så mycket större, men de få cm ger ca 1 år längre användningstid. Jag fick det till att ryggen är ca 3 cm längre och något bredare på XP jämfört med SPS. Däremot så är stolarna lite olika utformade i sitsen, och de sitter djupare i XP.

Några små detaljer har förbättrats på XP. Bland annat kan man sätta fast grenbältet när man lyfter i och ur barnet. ”Hornen” att fästa bältet i är större och betydligt lättare att lossa på än på SPS. Helt klart två mycket trevliga förbättringar.

DSC_0216 DSC_0218 DSC_0223 DSC_0224 DSC_0225

En av de bästa förändringarna, förutom att XP är rymligare. Är helt klart bältesändringen. Nu slipper man koppla oss selen och trä om. Allt man behöver göra är att vika upp klädseln och höja eller sänka bältet. Snabbt, smidigt och enkelt. Inte att förglömma är att XP även har fått en liten huvudkudde. Dock tycker jag att den mest är i vägen och om bältet är i översta läget kan man inte fästa den. Jag föredrar Britax egna nackkudde.

DSC_0221 DSC_0222 DSC_0229

 

Några små detaljer som sömmar, axelskydd och band att fästa stödbenet med är även ändrat.

Jag kan varmt rekommendera Mobi. Båda mina söner sitter riktigt bra i dessa stolar. Men självklart föredrar jag Mobi XP då den räcker ca 1 år längre bakåtvänt. Några få cm längre rygg gör stor skillnad i sin helhet. Den förenklade bältesändringen är även den ett stort plus!

Båda stolarna kommer från Dorel Juvenile/Maxi Cosi.

Nedan ses John 117 cm i Maxi Cosi Mobi XP.

1533966_10152461012661353_8215216825999804637_n IMAG1387

Fler bilder med barn i båda stolarna kommer senare i veckan.

 

 

Det här inlägget postades i Bakåtvänd 0-25 kg, Bältesmonterad, Inlagg, Jämförelser, Maxi Cosi. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mobi SPS VS Mobi XP

  1. Pingback: Leo åker Mobi SPS och Reverso | Bilbarnztolar.se

  2. Pingback: Maxi Cosi Mobi XP | Bilbarnztolar.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *