Cybex nya bältesstolar

Äldsta sonen närmar sig 6 års ålder och 120 cm. Vilket gör att det börjar bli dax att få mer koll på bältesstolar. Jag föredrar bältestolar med isofix och bälteshorn. Jag har märkt att bältet hamnar betydligt bättre över höften på honom i dessa. Nu har jag dock enbart testat tre olika stolar, så kan vara så att min åsikt ändras efter ett tag.

Cybex har i många år legat bra till i de framåtvända krocktesterna och deras flaggskepp Solution X2-Fix har fått bäst i test och flera utmärkelser. När jag surfar in på deras sida ser jag att de har flera nyheter som jag ej uppmärksammat innan. Inte mindre än tre nya bältesstolar, som jag hoppas kommer ut på den svenska marknaden. Ännu har jag inte lyckat få nys om någon svensk butik som säljer deras nya modeller.

Jag är sedan tidigare såld på deras mycket trevliga utseende och material. Stolen tilltalar mig estetiskt och säkerhetsmässigt.

Först ut är Solution M och M-Fix. Fix modellen är som tidigare utrustad med isofix.

Som medlem i de framgångsrika Solution-serierna har Solution M-fix ett patenterat lutande nackstöd som hindrar det farliga tippandet framåt av barnets huvud när det sover.

 • Patenterat lutande nackstöd
 • Individuellt justerbart linjärt sidokrockskydd (L.S.P.System Plus)
 • Optimerat ventilationssystem
 • Nackstöd höjdjusterbart i 12 lägen
 • ISOFIX Connect för mer säkerhet och stabilitet
 • Uppfyller det nya ECE R44 / 04 tillägg 7

Den allra viktigaste delen i Solution-seriernas säkerhetskoncept är CYBEX patenterade lutande nackstöd. På ett smart sätt hindrar det barnets huvud från att falla framåt till och med när barnet sover. Det individuellt justerbara linjära sidokrockskyddet (L.S.P. System Plus) garanterar den högsta nivån av säkerhet och komfort. ISOFIX Connect System ökar dessutom bilbarnstolens stabilitet och säkerhet. Även kompatibel med bilar som inte är utrustade med ISOFIX.

Nästa bältesstol att få lite uppmärksamhet är Q2 och Q2-Fix. Även här är Fix modellen utrustad med isofix.

Den innovativa Solution Q2-fix kombinerar de många åren av erfarenhet av en framgångsrik Grupp 2/3 bilbarnstolsfamilj med de senaste upptäckterna av material och säkerhetsforskning och CYBEX PLATINUM:s ikoniska design.

 • Optimerad lutande huvudstöd (patenterad)
 • Automatisk höjd och bredd justering (11 positioner)
 • Optimerad linjärt sidokrockskydd (LSP System Plus)
 • CYBEX säkerhetsinlägg
 • ISOFIX Connect System
 • Luftventilationssystem

Samspelet mellan det patenterade lutande nackstödet som förhindrar det farliga tippandet framåt av huvudet medan man sover och ett optimerat linjärt sidokrockskydd (L.S.P. System Plus) garanterar den högsta nivån av säkerhet och komfort. En ny automatisk höjd- och breddjustering tillåter en flexibel och optimal rättning av bilbarnstolen till barnets storlek. Ett nytt luftventilationssystem garanterar en behaglig sittemperatur även på varma dagar.

I serien Q2 kan man även välja att köpa stolen Plus. Denna stol är vad jag kan se nästan likadan som vanliga Q2, men har en annan klädsel. Den ser mjukare ut.

 

Det här inlägget postades i Bältesmonterad, Bältesstol, Cybex, Inlagg, Isofix monterad. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *