Babyskydd VS Babyskydd

Det diskuteras ofta vilken stol och vilket babyskydd som är säkrast. Och ofta kommer Biltemas babyskydd på tal. Jag har mailat Biltema för kommentar, men har ej fått svar. När och om det kommer lovar jag uppdatera detta inlägget.

Passade på att jämföra Klippan Dinofix, Biltema och Besafe iZi Go. Skillnaden är stor bara i bilder. Framförallt slås jag av den tunna sele, mycket lätta vikten och det minimala sidoskydd som Biltemas har. Speciellt jämfört med Dinofix. Stolen är nämligen väldigt grund. Vikten är riktigt låg på alla tre babyskydden. Både Izi Go och Dinofix väger 3.9 kg och är några av de lättaste babyskydden på marknaden. Men Biltemas är ännu lättare, exakt vikt vet jag ej. Men en gissning är runt 3 kg. Största skillnaden är ändå priset på dessa tre och frågan är då, påverkar priset säkerheten? Om du köper Dinofix eller Izi Go så kan de hänvisa till vart skyddet är framtaget, tillverkat och vart det är krocktestat. De kan i många fall även redovisa krocktester. Jag har sökt Biltema för att få veta mer om deras skydd. Så i detta fallet säger jag ja, priset kan påverka säkerheten om man inte kan få tag på tillverkare eller krockresultat.

Något klurigt inlägg att skriva då jag skulle velat ha mer fakta. Men så länge kan jag bara ge detta råd. Köp det babyskydd som passar er ekonomi. I många fall finns det begagnade i bra skick för en låg summa. Eller så kan man hyra billigt. Låt inte priset avgöra när det gäller säkerhetsprodukter. För i vissa fall får man faktiskt vad man betalar för.

Stolarna är i följande ordning: Klippan Dinofix, Biltema och Besafe iZi Go.

DSC_0200

DSC_0201

DSC_0202

Det här inlägget postades i Babyskydd, BeSafe, Jämförelser, Klippan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *