Biltema släpper plusgodkänd stol

Tro det eller ej men i år lanserade Biltema en ny bilbarnstol som är Plusgodkänd, 0-18 kg. Givetvis har jag varit inne i butik, eller deras lager då den ännu inte fanns i sortimentet då, och tittat på den.

Det jag ser på lagret är en svart stol packad i en plastpåse. Jag hoppas DSC_1186att denna stol, till skillnad från deras övriga ej kommer ligga i en trådkorg. Utan att den faktiskt kommer upp på en hylla. Stolen är en bakåtvänd stol som monteras med bilens bälte, stödben och förankringsband. Den är godkänd från 0-18 kg. Tyvärr misstänker jag att få barn kommer uppnå denna vikt innan de vuxit ur den på längden.

Materialet i stolen är mjukt och jag tycker att den känns robust, jämfört med deras babyskydd. Däremot är jag tveksam till monteringen. Bilen bälte ska enbart löpa genom en båge under stolen. Det känns som att det kan bli svårt att få den stabilt i bilen. Jag har ej testat att montera denna stol då den är såpass ny på marknaden att jag vid tillfället ej fick ta ut den i bilen. Stolen är väl vadderad och jag vet ej huruvida man får ta bort de två dynor som ingår i stolen. Det ingår en nackkudde och en kudde som barnet sitter på. Jag försökte ta bort kudden barnet sitter på, men fick ej bort den då grenbältet är för stort. Bältesskydden är stora och på baksidan har de någon form av gummi. Stolen kommer bara finnas i en färg.

 

 

 

Stolen är svart och liten. Många inlägg i den gör att den bli ännu mindre än vad själva skalet är. Min son på 105 cm lång och 16 kg, är för lång för stolen. Selen är mycket kort och jag fick trycka ihop barnet för att ha en chans att kunna spänna den. Med tanke på hur liten stolen är så får jag en känsla av att den kan passa i även de minsta bilarna. Kanske som en extra stol till de mindre barnen, då det låga priset säkert lockar många. Men tyvärr kanske många även lockas av att vända sina barn tidigare då den är så pass liten. Bra av Biltema att ta fram en stol som är Plusgodkänd. Jag hoppas att Biltema utbildar sin personal i hur man monterar denna stol.

DSC_1191

DSC_1193 DSC_1194 DSC_1195

 

Stolen finns i de flesta Biltema varuhus och kostar 1599:- Tack till Biltema i Ljungby som lät mig kika på stolen.

Comments (2 Responses)

 1. Martin skriver:

  Hej!

  Köpte denna stol för en c:a en vecka sedan och kan komplettera med följande analys:

  Har två barn varav det äldsta är 15 kg och 100 cm lång. Han är precis på gränsen för denna stol sett till längden, kanske till och med för lång sett till var axelbanden hamnar på honom.

  Min yngsta är ca 80 cm lång. Trots att han inte är längre än så, måste jag placera stolens axelremmar i översta hålet för att de inte skall hamna under axelhöjd på honom.

  Med remmarna dragna i stolens översta hål blir bältet irriterande kort och i fullt utdraget läge alldeles för svårt att få på, framförallt med ytterkläder på. Bältesremmen är också svår att dra åt ordentligt så jag har, de få gånger jag använt stolen, varit tvungen att hjälpdra bältet på baksidan av stolen för att få det bra fastspänt över barnet.

  Kuddinsatsen går att få loss men är lite trögt över bälteslåset. Vet inte om stolen är tänkt att användas utan detta (sitsen) men var tvungen att ta bort det så att barnen får bättre plats i stolen.

  Överväger att lämna tillbaka stolen, är inte nöjd.

  Med vänlig hälsning
  Martin

  Det var inget problem att få stolen bra fast med bilens bälte genom metallöglorna, var också tveksamt till detta först.

  Problemet som jag ser det

  • maromer skriver:

   Hej

   Samma slutsats som jag kommit fram till. Stolen är mycket liten. Tror du har svårt att lämna tillbaka. Men gör ett försök!

   Mvh Malin

Add Your Comment

Your email address will not be published.

Hosting by daromer