Blogg

Mar 13, 2015 | Posted by | 2 comments

Comments (2 Responses)

 1. Helena skriver:

  Hej!
  Jag har en BMW X1 och en Volvo V50. Har idag en besafe izi kid men tycker att oavsett om jag placerar den höger bak/höger fram så blir det oerhört trångt framför/bakom och vi kan inte sitta där. Vilken är den absolut minsta stolen på marknaden? Vilken är snäppet större men bättre egenskaper. Vi är båda ganska långa och behöver kunna åka i bilen men känns lite hopplöst 🙈

  • maromer skriver:

   Hej.

   Besafe tar stor plats i bilarna och just de bilar ni har, Volvo och BMW är trånga när det gällare bilbarnstolar.

   Gällande mindre stol som monteras med isofix finns besafe izi isize modular RF och Maxi Cosi Pearl XP. Dessa är i-size stolar och tar liten plats. Nackdelen är att man bör köpa en rymligare när dessa är urväxta (105 cm som gräns). Detta för att barnen ska kunna åka säkert i några år till.

   Vill ni istället ha bältesmonterad så är Britax Max-Way ett bra val. Tar liten plats men mycket rymlig och funkar hela bakåtvänd tiden. Min äldsta växte ur den runt 6 års ålder. Likaså Axkid Minikid. även den bältesmonterad. Har ni yngre barn eller planerar syskon s är det et utmärkt läge att låta det yngre ärva en i-size stol och köpa en bältesmonterad bakåtvänd till det äldre. För att maximera användandet.

   Vart bor ni? Åk till butik för att testa flera olika stolar i bilarna.

   Mvh Malin

Add Your Comment

Your email address will not be published.

Hosting by daromer